Riina Salmi

Koreografi Riina Salmi

Riina Salmi (s. 1992) opiskelee Helsingin Metropolia Ammattikorkeakoulussa esittävän taiteen koulutusohjelmassa ja valmistuu teatteri-ilmaisun ohjaajaksi (amk) keväällä 2016. Salmea on kuvailtu tarkkanäköiseksi ja analyyttiseksi ohjaajaksi, jonka teosten jokaisella elementillä on harkittu merkityksensä. Erityisesti Salmi on perehtynyt tanssi- ja liikeilmaisuun ja liikkeellä on usein tärkeä rooli hänen ohjauksissaan.

Salmi on suorittanut nykytanssin pitkän oppimäärän Oulun Taidekoulussa (1997-2012) mm. koreografi-tanssija Leena Korhosen opetuksessa. Nykytanssin alalajeista hän on opiskellut mm. Graham- release- ja Cunningham-tekniikkaa sekä kontakti-improvisaatiota. Lisäksi hän on opiskellut Oulun Taidekoulussa sivuaineina klassista balettia, akrobatiaa sekä teatteri-ilmaisua. Vantaan Tanssiopistolla (2012-) Salmi suorittaa nykytanssin pitkää oppimäärää sivuaineinaan baletti ja akrobatia. Lisäksi erilaiset katutanssilajit mm. hip hop, popping, house sekä broadway ovat tulleet Salmelle tutuksi Oulun Citydancen kurssien kautta. Salmi opiskeli mm. koreografian tekoa Trinity Laban Conservatoire of Music And Dance-akatemian kesäkoulussa (2010).

Salmi on esiintynyt eri tanssikatselmuksissa ympäri Suomea. Esiintymisistä mainittakoon Arktiset Askeleet (2011), Kajaanin Uudet Tanssit-tapahtuma (2010 ja 2011), Moves-koreografiakatselmus (2011), sekä Kansainvälinen Tanssinpäivän Gaala (2014). Salmen omia koreografioita on nähty mm. Kajaanin Uudet Tanssit-tapahtumassa (2012) sekä Kansainvälisen Tanssinpäivän Gaalassa (2012).

Ooppera Säveltäjä Ann-Elise Hannikainen on Riina Salmen teatteri-ilmaisun ohjaaja AMK -tutkintoon kuuluva työharjoittelu ohjaajantyön alueella Metropolian esittävän taiteen tutkinto-ohjelmassa. Salmi on teoksen koreografi ja apulaisohjaaja.