Anna-Maija Perttunen

Anna-Maija Perttunen, sopraano

Anna-Maija Perttunen aloitti lauluopintonsa Koillis-Lapin musiikkiopistossa vuonna 1999 opettajanaan Terttu Vuorialho. Laulupedagogiksi hän kouluttautui Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulussa vuosina 2005–2010 opettajanaan Sirkka Haavisto. Sibelius-Akatemiassa Perttunen on opiskellut syksystä 2009 lähtien opettajinaan Monica Groop ja Sirkka Parviainen. Tällä hetkellä hän tekee maisteriopintoja pääaineenaan lied- ja oratoriomusiikki. Perttunen palkittiin Kangasniemen laulukilpailun jaetulla 3. palkinnolla vuonna 2010. Liediä Perttunen on opiskellut mm. Ilmo Rannan, Kirill Kozlovskyn, Heikki Pellisen ja Gustav Djupsjöbackan johdolla ja osallistunut mm. Dame Emma Kirkbyn, Franz Lukasovskyn, Andreas Schmidtin, Eiddwen Harrhyn ja Wilma Vernocchin laulun mestarikursseille.

Syksyllä 2013 Perttunen lauloi Anna1:n roolin Kurt Weillin ja Bertolt Brechtin Seitsemän kuolemansyntiä –teoksessa, joka toteutettiin Taideyliopiston tuotantona Jätkäsaaren Bunkkerissa. Anna-Maijan viimeisimmät oopperaroolit ovat Cristina ja La Catrina Kalevi Ahon Frida y Diego –oopperassa Sibelius-Akatemialla lokakuussa 2014. Hän on laulanut myös Nyky Ensemblen solistina Fausto Romitellin video-oopperassa An Index of Metals vuonna 2014 ja Flow-festivaalilla 2015. Perttunen on kantaesittänyt mm. Eero Hämeenniemen, Kaija Saariahon ja Miika Hyytiäisen sävellyksiä.

Klassisen laulun ohella Perttunen on tehnyt ääni-improvisaatiota, esiintynyt näytelmissä ja musikaaleissa, sekä käsikirjoittanut lastenmusikaalin Kanelikaulin ja laulunäytelmän Tuhkaisen tähtikartan tytär. Mielenkiintoinen projekti oli myös yhdessä Sibelius-Akatemian säveltäjäopiskelijoiden kanssa toteutettu Sävelpaja-kurssi, joka huipentui oopperaperformanssiin Helsinki-Vantaan lentokentällä maaliskuussa 2015.