Simon Barrad, baritoni

Amerikkalainen baritoni Simon Barrad on Fulbright-stipendiaattina Suomessa lukuvuoden 2015–2016. Suoritettuaan maisterintutkinnon laulussa Cincinnatin yliopistossa Barrad alkoi valmistella Fulbright-projektiaan, jossa hän perehtyy kulttuurivaihtoon amerikkalaisen ja suomalaisen vokaalimusiikin välillä. Stipendiaattivuotensa aikana Barrad aikoo esittää suomalaista ja amerikkalaista vokaalimusiikkia Helsingissä yhteistyössä Metropolia Ammattikorkeakoulun ja Sibelius-Akatemian opiskelijoiden kanssa. Konsertoinnin lisäksi hän auttaa suomalaisia lauluopiskelijoita amerikkalaisen ohjelmiston omaksumisessa.

Kuluneena kesänä Simon Barrad osallistui Tanglewoodin kesämusiikkiakatemiaan, jossa hän kantaesitti merkittävien amerikkalaissäveltäjien teoksia ja työskenteli muun muassa Dawn Upshaw’n ja Alan. L. Smithin kanssa.

Barrad on esiintynyt useissa oopperaproduktioissa, joista mainittakoon Così fan tutte (Guglielmo), Owen Wingrave (nimirooli), Der Kaiser von Atlantis (Kaiser Overall), Don Giovanni (Leporello), Manon Lescaut (Lescaut) sekä Figaron häät (kreivi Almaviva, Antonio). Oopperaroolien lisäksi Barrad on laulanut monien orkesterien solistina sekä esittänyt useita lied- ja oratorioteoksia kuten Igor Stravinskyn Les noces, Robert Beaserin Seven Deadly Sins, Franz Schubertin Die schöne Müllerin, Gustav Mahlerin Lieder eines fahrenden Gesellen, Carl Orffin Carmina Burana, Johannes Brahmsin Ein deutsches Requiem ja Maurice Duruflé’n Requiem.