Satu Honkala

Satu Honkala, sopraano

Satu Honkala (synt.1988) opiskelee laulua Metropolia ammattikorkeakoulussa Sirkku Wahlroos-Kaitilan johdolla. Hänen aikaisempia laulunopettajiaan ovat olleet Ulla Raiskio, Pirkko Törnqvist-Paakkanen ja Raisa Lahtiranta. Sadun solitirooleja näyttämöllä ovat olleet Ann-Elise Hannikaisen lisäksi Mozartin Cosi fan tutten Dorabella, Mozartin Taikahuilun toinen poika sekä Sullivanin Mikado-operetin Peep-Bo. Satu on laulanut solistiensembletehtävissä Seppo Pohjolan kantaesitys-oopperassa Harrbådan neito ja Sibeliuksen Neito tornissa-oopperassa Kokkolan oopperakesässä 2015.

Satu on laulanut Savonlinnan oopperajuhlien oopperajuhlakuorossa kauden 2011-2012 ja Olaus Petrin kirkkokuorossa vuosina 2013-2014.

Satu on osallistunut useille laulun ja liedin mestarikursseille mm. Iin lauluviikoilla, Joutsenon taidekesässä, Savonlinnan musiikkiakatemiassa ja Mozarteumin kesäakatemiassa, Salzburgissa.
Satu Honkala on opiskellut myös viulunsoittoa ja valmistunut musiikkipedagogiksi vuonna 2013 Metropolia ammattikorkeakoulusta.

Kuva: Annastiina Haapasaari